Smutny horyzont

Wioletta Wójcik

na horyzoncie jakiś smutek

i żal co myślą się mą bawi

wiosenne słońce się wyłania

więc ono radość jakąś sprawi

 

smutna melodia z radia płynie

nie cieszy ucha lecz go drażni

i nawet ludzie w kabarecie

wydają mi się zbyt poważni

 

samotnie stawiam dzisiaj czoła

poczuciu własnej bezsilności

i nie wiem sama czy podołam

czy znowu mnie coś zbyt zezłości

 

a może trzeba tylko czasu

by niebo pokazało piękno

wystarczy nie robić hałasu

by coś w tym żalu z hukiem pękło

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
Wioletta Wójcik
Wioletta Wójcik
Wiersz · 3 maja 2019
anonim