…Dendrologiczna Karuzela

Mithril

do moich nastrojów dorzucę nagie konary

 

liście elektrycznych gitar przyklejają się

do myśli o niebie z pominięciem chleba

dezawuują igrzyska – wtedy to

 

zachowuję moriatyczny minimalizm

ograniczając fantazje dłoni biustami kobiet

pomiędzy fasadowymi uśmiechami

 

pamiętam że ktoś chciał wymienić liście drzew

na skrajne poglądy

o konopnych łodyżkach

 

czytałem że krew

wsiąkała w ich gęste korzenie

 

Mithril
Mithril
Wiersz · 11 kwietnia 2019