wiersz właściwie o wszystkim

Grzesiek z nick-ąd

 Gdy jakiś człowiek w jakimś mieście

spotka co wszystkim nam niemiłe,

pomyśl, że właśnie ze mną jesteś

i przytul tak jak mnie tuliłeś


Więc nie płacz synku, że odchodzę,

bo każdy musi, kolokwialnie,

lecz gdy uśmiechnie się przechodzeń

spojrzyj tak jakbyś patrzył na mnie.


Gdy w jakieś książce jakiś autor

do łez cię wzruszy prostą myślą,

wspominaj każde nasze lato

kiedy się ciepłem wzruszaliśmy.


Więc nie płacz synku, że odchodzę

i jeszcze proszę nie zapomnij,

gdy gdzieś usłyszysz śpiew na wodzie,

śmiać się tak jakbyś śmiał się do mnie.


Gdy w jakimś wierszu lub piosence

łzą się przypomni jakieś słowo,

pomyśl, że może moje serce

jest zawsze obok.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 27 marca 2019
anonim
  • Anonimowy użytkownik
    Wioletta Wójcik
    ..Bo takich serc nam trzeba wielu
    co radość dają i natchnienie
    więc pisz jak umiesz przyjacielu
    o tym co w duszy się Twej dzieje

    · Zgłoś · 5 lat temu