~ POŚRÓD ZIEMSKICH ZJAWISK
Odnajduję… chucham na to, co nam dane
Ukojenie duszy, gdzieś głęboko w sobie
Tuląc nagie ciało śpiewnie rozedrgane
W Msambweni kreślę coś dla ciebie… o tobie
Upalnym niechaj zmierzchem kobiece, ciepłe dłonie
Uwite w tulenie pieszczot aksamitów
Spłyną jak deszcz z kipiącego zenitu… po łonie
Ścieżkę mistyczną wymoszczą ku szczytom
Byś nimi jedwabne piękno mogła odkrywać
Swą nagość zgrabną, co szepce i kusi
Dojrzałość soczystą, którą tylko zrywać
Bo czułość z namiętnością przenikać się musi
W przestrzeniach zauroczeń epok naszych i er
Pośród ziemskich też zechcieć winna zjawisk
W doznaniach, w zachwytach niedopowiedzianych
Spływać poprzez wieczność z galaktycznych mgławic
⊰Ҝற$⊱ ………………………………………………………………… Msambweni ~ 11 grudnia '13
Ponoć Kruk nakręcił dobry film o wczesnej Republice. Jakoś mało obecny w mediach.
,,Republike,,cenię najbardziej z rocka lat 80tych,..
Szczególnie dwie pierwsze plyty- rewelacja.
Gdyby GC zrobił muzykę, pewnie byłby kolejny hit...
Szkoda, tak wcześnie odszedł.... niczym wybraniec bogów.
nie zdążył zrobić muzyki do kilku moich tekstów... szkoda
Może Sławas Wierzcol'ski... też mój kolega ze studiów... coś skleci
graja wam jeszce Republikanie w ,,Od nowie"?