W odbiciu fal
widzę smutek
w strunach muzyki
nucę piosenkę
Gdzie jesteś
Melodio wspomnień
drogo marzeń
z tamtych chwil
Które odleciały
na wietrze
i już nie powrócą
bo pozostały
wśród chmur.
W odbiciu fal
widzę smutek
w strunach muzyki
nucę piosenkę
Gdzie jesteś
Melodio wspomnień
drogo marzeń
z tamtych chwil
Które odleciały
na wietrze
i już nie powrócą
bo pozostały
wśród chmur.
I podobają mi się te wiersze podwórkowe. Trafiają prosto w serce moje !
A, teraz patrz na czary mary słów i myśli. Oddychaj powoli,odpuść- mija złość.
:)
https://www.youtube.com/watch?v=d7qNZ_QA...
Łatwo odkryć że kluczem do wiersza jest słowo "tęsknota". To słowo wyraźnie przygniata, ciąży, doskwiera ale też odbiera. Ostatnie wersy są niezwykle istotne. Bo w kontekście słowa "tęsknota" nagle pojawiają się nowe słowa. Wspomnienia droga marzeń i ulatują w chmury. One nie tylko równoważą wydźwięk wiersza, ale też dodają otuchy, nadziei... Czytelnikowi.
Pozdrawiam Nemezis 89, lok.19
Ps. Słowianie trzymają się razem ! Tak ?
https://www.youtube.com/watch?v=RHc3aZpH...