Zapełniając miłością dni.

Krzysztof Kowalski.

Zwykła jesienna burza

pojawia się w pochmurne dni

niekiedy obecna przez cały rok


Tak mijają nasze dni

godzina za godziną


W życiu jest czasu coraz mniej

miłość upływa jak rzeka


Trzeba przeszukać dno

kamyk po kamyku

aby odnaleźć  iskierkę

która wznieci płomyk

zapełniając miłością serce.

 

 

Oceń ten tekst
Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski.
Wiersz · 27 lutego 2019
anonim