Gdy kiedyś Ciebie zabraknie
Gołębie krążyć będą tak samo po niebie
Świerszcz zakwili tak samo w trawie
Chociaż nie będzie już Ciebie
Tak samo dni płynąć będą
Tak samo deszcz tańczyć będzie na parapecie
I tak samo mróz zetnie rzekę zimową
Choć Ciebie nie będzie na świecie
Czerwony czerwonym pozostanie
A smutek wciąż będzie smutkiem
I tylko radość zrobi się jakaś mniej radosna
Też będzie chciała posmutnieć
I czekać będę z utęsknieniem
Dnia gdy gdzies na skraju tęczy
Wyciągniesz do mnie na powitanie rękę
I już nie cofniesz jej więcej...
Kraków 17.02.2017.