Żona i cień ukryty

Irena Świerżyńska

Żona i cień 

ukryty

błysk i kasza na stole

głowa z polotem i talent

płynie

dzieci klasą poprawi

 

więc 

o co - chodzi

źle gra

 

nie tu

niebo i gwiazda 

nie ta

 

bliski i niby święcony

cydr jabłkowy

zwoje pod skórą płucze

paragraf rzuci 

  ...wiek  -  duży  blisko

    i

czło - razem 

skończony

 

  sam

żar 

  i ognisko

 

Oceń ten tekst
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 20 października 2018
anonim