gawęda o nas

Agata

 

o nas o nas nic a nic

o nas świadczą przedmioty

ich kruche brzegi łóżka

zbyt słabe krzesła zbyt sztywne

 

o nas ściany przesiąknięte na wylot

okna parapet i kwiat co rzadko kwitnie

rozmawiają za plecami uszy drzwi sęk

w tym że i tak wszystko idzie

czy my czy nie

 

nasza gra przemyca nadzieję

obiecaj mi księżyc

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 2 głosy
Agata
Agata
Wiersz · 18 października 2018
anonim
  • Agata
    Ok :)

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • Ir
    Zacznij szanować czytelnika i wklejaj z komputera, aby wyglądało to na wiersz.

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • Konrad Koper
    Jakbyś rozbiła i napisała pełne zdania- wyżej bym ocenił.

    · Zgłoś · 6 lat temu