jesień już

Agata

za mną i przede mną mgła

pod oknami cierpliwa jak czas

spływa na ziemię zieleń

szelest składa się mróz

bo już niebawem odkurzymy szale

rozczeszemy frędzle uszatek z zeszłorocznych myśli

w garb schowamy noce

 

 

jesień jak stan umysłu

sok z jabłek

ścieka po pniach bury róż

klei się 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 3 głosy
Agata
Agata
Wiersz · 10 października 2018
anonim
  • Ir
    Tutaj bywa czasami problem z właściwym podziałem.
    Kliknij "edytuj" i wprowadź entery tam gdzie powinny być / podziel na wersy/.
    Jeśli usuniesz i wkleisz ponownie....będzie tak samo jak teraz.
    Powodzenia.

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • Agata
    Tak prawie wyglądał początkowo...spróbuję jeszcze raz wpisać. Dzięki.

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • Ir
    Edytuj i zapisz jak przystało na wiersz.

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • Mithril
    "za mną i przede
    mną mgła pod oknami cierpliwa jak czas

    spływa na ziemię martwa zieleń
    szelest składa się w mróz
    już niebawem odkurzymy szale

    rozczeszemy frędzle uszatek z zeszłorocznych myśli

    w garb schowamy letnie noce
    jesień jak stan umysłu sok z jabłek ścieka
    po pniach

    bury róż klei się do dni"

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • Agata
    Dziękuję za głos :)

    · Zgłoś · 6 lat temu