„Alcatraz” w Miłoszycach zabawa
fajerwerki tańce świętowanie
noworocznego ubawu nie przerywa
krzyk zza stodoły psa ujadanie
ranne słońce odkrywa
na białym tle czerwony ślad
zmowa usta zaszywa
bliskich łzy bezsilność władz
kolejna z niewykrytych zbrodni
spreparowany dowód może dwa
na posterunku policji w kilka dni
zrobili z młodego Komendy Tomasza K
Wysoki Sąd już gotowy
przesłanek poszlak brak
młotek w dłoni Temidy
wyrok dwadzieścia pięć lat
kościelny dzwon już dzwoni
gazety kamer flash reporterzy
w tłumie z kamieniem w dłoni
trudno w niewinność uwierzyć
Drogi będą śliskie ze względu na opady śniegu, proszę uważać