[4]

radio

w liceum ogoliłem głowę i jeśli się biłem

to za dziewczynę albo za swoje zasady

jeśli nie masz w życiu żadnych zasad

walka o cokolwiek nie przychodzi łatwo

więc zacząłem recytować sutrę serca

 

jest tam napisane że nie ma cierpienia

i żadnej drogi wyzwalającej z cierpienia

mimo to że ta droga tak naprawdę jest

i wchodzisz na nią gdy ogolisz głowę

bijesz się o zasady albo czytasz sutrę

 

nic dodać nic ująć bo w takich żyjemy

czasach i tak należy je interpretować

kiedy tylko nadarzy się do tego okazja

buddyjska filozofia zawarta w sutrach

i podręczniki definiujące konsumpcję

 

więc w pustce nie ma formy i wrażeń

nie ma oczu uszu nosa języka i ciała

nie ma kolorów zapachu smaku dotyku

nie ma też widzenia ani świadomości

nie ma śmierci i nie ma kresu starości

 

 

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=OdQ1ebfCxQw

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
radio
radio
Wiersz · 29 sierpnia 2018
anonim