C8H11N

A Raskolnikowski

 

pojawia się 

bezwolnie
jak wzrost roślin oddychanie
 

celując w układ nerwowy
przenika bierną materię
 

zaciskając pętle
sztucznej machinerii

kontroli umysłów

wypełnia cię

zbiorem
nieskończenie zniewalający zdarzeń
zniekształca

myśli

zachowania
doprowadza do szaleństwa

 

odchodzi

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 2 głosy
A Raskolnikowski
A Raskolnikowski
Wiersz · 15 lipca 2018