ten gest...

1i2n3d

spokój na twarzy
pochmurne niebo
drzewa spokojne
kwiaty w szeregu

 

tu były konwalie
a dalej rosną lilie
brakuje tylko 
rozmowy z tobą

 

bo w ciszy rodzą
się słowa od serca
przybądż pokochaj 
na nowo świat

 

świat to soczewka
widzisz z daleka
a bliskie sercu jest 
twoja powieka

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
1i2n3d
1i2n3d
Wiersz · 28 czerwca 2018
anonim