kontredans

Jacek JacoM Michalski

wzrok ponad krzyżami krzyży

blaskiem odbitym od tafli rtęci

czeka na lśnienie bez ciepła

w ciszy tak głośnej

od pominiętych modlitw dzieci

 

wenecka maska zasłoni

wszystkie znaki trwania

papierowe usta nie przyjmą

żadnej szminki

 

wśród białych kitli

czają się ślepe kruki

 

dzień tak czy tak wstanie z kolan

zamiecie światłem resztki

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 5 głosów
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 18 czerwca 2018
anonim
  • Katowicki Pierrot
    Kawał dobrej roboty, jestem na TAK i pozdrawiam

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • Ir
    Tak...innego życia nie będzie.
    Śmierć traktuje wszystkich jednakowo, bez podziałów na lepsze, czy gorsze sorty...

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • Konrad Koper
    Mocny, lecz mało czytelny… 4+

    · Zgłoś · 6 lat temu
Usunięto 1 komentarz