w zacisznym miejscu gdzie toczy się życie
na drogach ludzie pytają się skrycie
każdy ma swoje zdanie każdy ma swój plan
by dotrzeć do końca potrzebny jest zamysł
bo drzewo poznania symbol na skroni
jest duchem przewodnim nikt nie dogoni
z korzenia dziejów jesteśmy stworzeni
pięknym licem ciałem i zdrowym rozsądkiem
tu życie się toczy jak obraz na ścianie
widoki góry spływ rzeki i słońce
dom serca jasne spojrzenie
charakter duch odwagi
na drzewie usiądż powąchaj jak pachnie
zapach tego świata zasługa korzeni
strzeż go i kochaj pielęgnuj jak umiesz
zostaniesz na wieki echem lasu