Nasza Mała Polska - Wołanie do natury

1i2n3d

 

o naturo wierna sobie
jesteś nie do pokrycia 
zawsze się odmładzasz z werwą
pijesz drogą wodę życia


woda życia kubeł wody
do dla ciebie dla ochłody
wiosna lato jesień zima
aurą pogody się okrywasz

oj naturo nasza Polsko
jesteś duchem jak ten dzwon
w środku serce a płaszcz 
ich natura zbiorem ... 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 2 głosy
1i2n3d
1i2n3d
Wiersz · 4 czerwca 2018
anonim