jesteś tu...

1i2n3d

 
 

witasz dzień słonecznie
w twoich włosach widać blask
prześwitują przez ramiona
gdzie trzymałam ich cały czas

wyższy poziom jest jak podkowa
on utrwala każde kroki
czy niziny czy też góry
wąwóz życia jest przezroczem

w nim to widać wszystkie braki
które szlakiem drogi były
aby wejść na prostą ścieżkę
to potrzeba wspólnego progu

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
1i2n3d
1i2n3d
Wiersz · 10 maja 2018
anonim