duch czasu

1i2n3d

 
 

uchwyciłeś korzenie losu
to dobrze
nabierasz wodę do ust
tak ma być

bo nim co powiesz 
musi dużo wody upłynąć 
aby grunt pod nogami 
był lżejszy

wyprasować to znaczy dodać
tyle aby nawilżyć ... 

tak jak żelazko ma duszę
tak i człowiek duchem czasu żyje

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
1i2n3d
1i2n3d
Wiersz · 5 maja 2018
anonim