iść tą drogą...

1i2n3d

 

 
 

twój promień jak barwa motyli
uskrzydla promień poznania
tu tli się życie na nowo
twojego spojrzenia  

budujesz tęcze nieznaną
która bije blaskiem
pogody bieli niewinności
zgody harmonii  

przy tobie świat ten poznaję  
który zakotwiczony jest w  chlebie
od Boga dar nadprzyrodzony
zagroda dom  chwały

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
1i2n3d
1i2n3d
Wiersz · 30 kwietnia 2018
anonim