***(ogniu...)

radio

ogniu który zstępujesz na ludzi
na dachy piece i mieszkania
tam gdzie ja chodzę po kałużach
w nieprzemakalnym ubraniu
w sportowych adidasach ogniu

 

zielony i niebieski płomieniu
mówisz ustami biblijnych proroków
zstępujesz na ludzi dachy i piece
tam gdzie ja chodzę w adidasach
w nieprzemakalnym ubraniu

 

tam gdzie ja chodzę po kałużach
po jeziorach i pod prąd rzek
ogniu który zstępujesz na ludzi

kamienice mieszkania i piece
chodzę płomienu tam dokąd chcę

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 2 głosy
radio
radio
Wiersz · 24 kwietnia 2018
anonim