nie czy już

1i2n3d

 
 

ty który jesteś jak kwiat winnicy
gdzie wino smakuje jak 
kielich goryczy

pochyl swoje skronie
uszczypnij trawę 
bo rosną stokrotki
które życzą zdrowie



jeszcze nie pora wybierać się zaświaty
to nic że zdrowie podarte na łaty
z jednej stworzysz obraz 
płótno na ścianie
modlitwa pokory 

Jesus ulecz rany

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
1i2n3d
1i2n3d
Wiersz · 20 kwietnia 2018
anonim