***(jestem widzialny...)

radio

jestem widzialny - widzą mnie

ludzie zwierzęta samochody

autobusy i ocieplane wieżowce

nadchodzi mroźna zima - widzą mnie

więc chodzę po mieszkaniu

w moim ocieplanym mieszkaniu

nadchodzi widzialna zima

 

więc wychodzę z mieszkania i nie

zobaczy mnie teraz ten niewidomy
który czyta alfabetem braille'a

i nie zobaczy mnie matka
która trzyma na rękach dziecko

więc nie powie do mnie ta

matka i ten niewidomy ani słowa

Oceń ten tekst
radio
radio
Wiersz · 15 marca 2018
anonim