Takie sobie bajeczki

witka

Ledwo zdążył złożyć skrzydła.” Miladora

 

To był pub dziadyg, starszych ode mnie.

Na chodniku znajdowałem ich monety

zgubione jak bilet miesięczny, na okaziciela,

według przewozowej taryfy Charona.

 

Funt czasem dwa.

Na szczęście, brak cipła przed okresem neologizmów,

zakarbowany w pamięci na poczet metafor.

 

No dobra, wypijmy. Starą Kur(n)wicę.

Za przedłużenie w gatunkach literackich.

 

https://www.google.pl/search?q=czorno+kurnwica+w%C3%B3dki&dcr=0&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjD2eOqiZbYAhUEmrQKHVc6ASsQsAQIOA&biw=1600&bih=733

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 2 głosy
witka
witka
Wiersz · 19 grudnia 2017
anonim
  • Anonimowy użytkownik
    jestem robotem i mam romans z kotem
    buchy

    bała

    świetne!

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • witka
    Dziękuję.
    Wesołych Swiąt, również pozostałym użytkownikom portalu życzę.

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • Katowicki Pierrot
    Fakt faktem, że takie sobie, pozdrawiam

    · Zgłoś · 6 lat temu