na pozór

Grzesiek z nick-ąd

chryzantemy umierają grupowo
na chwałę nieżywych
na potęgę hodowców
na "popatrz pan jakie piękne"
na miejscu cięte
na wynos zmrożone
na koniec nie wiadomo
za czyje grzechy

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 2 głosy
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 28 października 2017
anonim
  • rondo
    Fajna etiuda semantyczna "na chryzantemę". "Pozór" w tytule trochę na-po co? Proponuję tytuł: "na..."

    · Zgłoś · 7 lat temu