szlak śpieszy

Yaro

nad nami Niebo 
nad nami Niebo z gwiazdami
pod stopami Ziemia 
pod stopami Ziemia z horyzontami

 

uciekam daleko uciekam gdzie nic nie znajdę
nic nie znajdę bo niczego nie szukam
wiedzie mnie przestrzeń i lasu echo
gdzie ptaki gniazdują by jesienią odlecieć
pozostał ślad po nich zapamiętany

 

nad nami Niebo 
nad nami Niebo z gwiazdami
pod stopami Ziemia 
pod stopami Ziemia z horyzontami

 

 

uwiera pasek plecaka i but dziurawy
sznurem związany urwane przy koszuli guziki 
ku wschodowi słońca śpieszę 
w duszy zatrzymana nadzieja
serce spłoszone bo dobre gołębie

 

nad nami Niebo 
nad nami Niebo z gwiazdami
pod stopami Ziemia 
pod stopami Ziemia z horyzontami

 

daleko jestem od komina 
widzę stary wiejski płot
zapach siana i ziół

 

Oceń ten tekst
Yaro
Yaro
Wiersz · 24 października 2017
anonim
  • Yaro
    zioło musi być i ten zapach

    · Zgłoś · 7 lat temu
  • Yaro
    oki:-)

    · Zgłoś · 7 lat temu
  • witka
    usunięcie widzę nie bedzie skutkowało zniknięciem zapachu siana i ziół

    bez urazy

    · Zgłoś · 7 lat temu