Szukałem

Andrzej Pacholec

Gdzie jesteś muzyką,
co chłonąć cię chce
chwil parę
i szukam cię na łąkach,
pagórkach i lasach
a także gdzie rusałki
kuszą tańcem,
gdy noc nadchodzi
i księżyc świeci w pełni.
i wtedy jestem ostrożny.
ale choć bym znalazł świerszcza.
co na skrzypkach gra.
bądź motyla co trzepocze skrzydłami.
to ich nie ma tu w tej chwili.
jak by się chowały.
osłabłem w moment i na chwile.
bo nic nie znalazłem.
I kończę mile.

Oceń ten tekst
Andrzej Pacholec
Andrzej Pacholec
Wiersz · 20 października 2017
anonim