Czas

Andrzej Pacholec

Dni jak słowa
które przemijają
czasu płynięcie
nie do odzyskania
to co tracimy
z wiekiem i upływem
lat jest bez cenne
na karuzeli pór roku
tam gdzie patrzy wujek
co dwie twarze ma
i klepsydrę w ręku
jak król rządzi
nieprzerwanie,jak czas

Oceń ten tekst
Andrzej Pacholec
Andrzej Pacholec
Wiersz · 17 października 2017
anonim
  • Andrzej Pacholec
    więc mi zmień punkt widzenia albo naprowadź me oczy...

    · Zgłoś · 7 lat temu
  • Mithril
    "Andrzej Pacholec dzisiaj, 20:05 ty też bez cenna jesteś, utrapiona z myślami nieźle ty tu jeszcze ?"

    ...widzę, że "odpowiedzi" równie gramotne jak wlepiane "teksty"

    · Zgłoś · 7 lat temu
  • Andrzej Pacholec
    ty też bez cenna jesteś, utrapiona z myślami nieźle ty tu jeszcze ?

    · Zgłoś · 7 lat temu
  • Mithril
    "lat jest >>bez cenne

    · Zgłoś · 7 lat temu