Usta

Andrzej Pacholec

Przetarte usta czerwienią,
co ciągle się mienią
i kolor ten, co krąży wciąż.
Mów do mnie, kiedy słyszę,

bo z nich pije i kołysze
myśli swe.

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 3 głosy
Andrzej Pacholec
Andrzej Pacholec
Wiersz · 17 października 2017
anonim
  • Andrzej Pacholec
    powiedz mi coś jeszcze
    bo ciekaw jestem ?
    mów do mnie czule bo
    cierpieć nie chce
    czasem się gubię z Mithrill
    ona tak do mnie szepcze z pokusa.

    · Zgłoś · 7 lat temu
  • witka
    MIało być o koleracji

    Mów do mnie jeszcze
    Kazimierz Przerwa-Tetmajer

    Mów do mnie jeszcze... Za taką rozmową
    tęskniłem lata... Każde twoje słowo
    słodkie w mym sercu wywołuje dreszcze -
    mów do mnie jeszcze...

    Mów do mnie jeszcze... Ludzie nas nie słyszą,
    słowa twe dziwnie poją i kołyszą,
    jak kwiatem, każdym słowem twym się pieszczę
    mów do mnie jeszcze...

    · Zgłoś · 7 lat temu
  • Mithril
    ...taaaaaaa

    · Zgłoś · 7 lat temu
  • Andrzej Pacholec
    to jest wycięty kawałek nie łapie sensu całej wypowiedzi moglem tam wstawić ją ale ominąłem tą

    · Zgłoś · 7 lat temu
  • Mithril
    "bo z nich pije i kołysze"..............................kto?

    · Zgłoś · 7 lat temu
Usunięto 1 komentarz