ryba w piasku, czekolada pustynna,
gada garb, coś jak praga,
dada, zabawa,
smiech, składnia panna
worek z dnem
obawa, obława kotem
objawienie w blasku, ciemięże
nie grą, ale
ikrą gra to stos
rozkład jak
godzina odjazdu do
zamiejscowych obierków,
egzotyka współczesna czyli
koktajl z bambusa, lukrecja, liść,
gdyby mówć
anegdota jedynie o
ogładzie picia
dana semantyka
narysowana szpilką albo ołowkiem,
nawet masłem,
tabletką,
rzezią