usta jej białe zeszklony kirsch
lochy Azkabanu
idzie zmierzch
dè'modè - książę Mediolanu
i z warg mgieł klincz powiew jak na lotni
niesłodkie lecz z czereśni nie z prochu Lotaryngii
mariażem likworu goryczą z migdała snu - [dotknij]
La Belle Ferronière - Leonarda Da Vinci
odwłokiem nagości
kirsch alzacki czuli
a ona z czeluści matrona płodności
implozja natury
niobem i selenem w miksie pobratymczym
demonem uczuć lotu miss future - [dotknij]
La Belle Ferronière - Leonarda Da Vinci
popęd zwielokrotni
czy kirsch zaczął działać?
czy noc zauroczył?
spoglądasz w jej oczy
w te włoskie patery
czy powie? - [już wolno] - [zwyczajnie mnie] - [dotknij]
[i kirsch'u mi nalej] - [bo nie ma już sherry]
ma na to papiery z obrazu Da Vinci
Lucrezia Crivelli.