skrzypce

Yaro

z wyciętego świerku 
ozdobiono ściany 

 

lutnik z kawałka drewna 
zbudował skrzypce 
brązowe jak twoje oczy

 

dźwięk co burzy mury i ściany 

wzrusza nie tylko ramionami 

 

skrzypek wykrzesał dźwięki 
łagodne jak lustro wody 
ostre jak szum wodospadu

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Yaro
Yaro
Wiersz · 30 czerwca 2017
anonim